Rome heen en terug

Zondag 26 April 

Om 8 uur uitgezwaaid door Iljitsj , Evora, Jannes,,Ietje De reis is begonnen en we zijn naar het doel Rome .De eerste kilometers lopen voorspoedig en ons eerste stapje is in Havelte .Als we weer op de fiets zitten en in Meppel bijna zijn gearriveerd, zegt Ilona ik ben mijn tasje vergetende zo fietsen we weer terug naar Havelte. Als we weer in Meppel aankomen hebben we een uur reis vertraging . Maar de treinreis loopt als een speer, we kunnen overal met de lift naar beneden dan naar boven  ,de trein in bij de volgende overstap hetzelfde verhaal  dus we hoeven niet te sjouwen met bagage ,fietsen, en dat scheelt een slok op een borrel. Vanuit Heerlen fietsen we naar Lemiers en vinden daar de camping. In Vaals alvast in stijl gegeten Spagettie  Bolognaise. In de nacht horen we de hagel tegen de tent aan slaan en het is bar weer.

Aquaduct langs de Vennbahn

Woensdag 29  April

Vandaag meer lopen en duwen als fietsen Ilona is erg moe, dus na 35 kilometer stoppen we.Kamperen doen we Troivieres en halen een stempel bij de kerk .dan boodschappen doenbaar verder doen we niet veel.Mede door het begeleidend boekje, wat niet echt goed te lezen is  rijden We nog wel eens mis .Morgen gaan we naar Dasburg richting Vianden .

Donderdag 30  April

Het is somber als we de tent uit kruipen, maar gelukkig kunnen we hem droog inpakken .we rijden de hele dag in het regenpak ,uiteindelijk na 50 km in Vianden aangekomen .We fietsen nu langs de Our en het is hier prachtig heel heuvelig dus veel lopen en duwen, maar het ergste is nu wel voorbij denken we.De planning is om morgen een rustdag te nemen en het dorp en kasteel te bekijken wat vroeger aan de oranjes behoorde. Het is dan de dag van de arbeid en daar houden wij ons aan. Dus lekker niets doen.

Stads poort

Zaterdag 2 Mei

Een prachtige rit over leuke wegen ,soms pittige klimmetjes ,maar goed te doen.Bij het vertrek koffie gedronken en om 11 uur doen we dat nog een keer . De lange broek kan uit en dat is lekker  voelt goed aan de benen .We rijden eerst langs de Our en later langs de Sour , uiteindelijk komen we bij Wasserbillig  bij de Moezel bij langs Ilona is weer fitter en kan het langer volhouden ,de suiker spiegel heeft ze goed onder controle .We staan in Grevenmacher op een een camping  netjes en niet zo duur als gisteren, even door het stadje gewandeld maar het is er stil de winkels zijn open maar er loopt geen kip.

Dinsdag  5 Mei

Door een ongemak van Henk. (Te weinig gedronken) besluiten wij om een rustdag in te lassen

Wij gaan lekker Metz bezoeken en genieten van het fraaie weer. We bezoeken het centrum , de overdekte markt en de grote kerk .Het centrum is net als elk ander centrum in de wereld alle winkels in een ander volgorde als in een andere stad .en alles in het frans.Lekker koffie drinken op een terras en verder geen drukte. 

Woensdag 6 MeiVandaag een zware dag achteraf gezien volgens het boekje 63 km ,maar dat worden er 93 km

Omdat het boekje allerlei alternatieve routes heeft rijden we nog al eens verkeerd . In deze streek die erg verlaten is zeer frusterend, geen winkels en geen restaurants. We moeten het doen wat we bij ons hebben. Ilona heeft moeite om haar suikerspiegel te regelen omdat ze te weinig controleert en daardoor erg vermoeid raakt. Ik laat haar flink wat zoete koekjes eten en dan gaat het beter.uiteindelijk komen we op de camping in Mittersheim aan en is het bijna zes uur. We vinden geen eigenaar , een bewoner van een van de caravans zegt. Ga maar ergens staan hij komt nog wel. Het is 8 uur in de ochtend als we wakker worden en er nog steeds geen eigenaar geweest is ,dus we pakken ons boeltje ,eten en drinken ons ontbijt. We zien geen eigenaar en gaan er vandoor.We blijven Hollanders.

Zaterdag 9 Mei

Vandaag een relatief makkelijke dag ,toch loopt het niet echt soepel.Veel stoppen en zoeken .Zowel de weg becijferingen zijn niet up to date en het boekje verschaft ook niet de juiste informatie. Zo gauw als het toelaat stappen we over op de boekjes van Reitsma ,maar dat gebeurt pas in Feldkirch. We zullen nog even moeten door ploeteren .Morgen hopen we in Basel aan te komen. Al met al rijden we toch weer 70 km.

Maandag  11 Mei

Vandaag de boekjes de boekjes gelaten en op intuïtie gereden. We rijden aan de Duitse zijde van de rijn goedkoper en makkelijker, een mooie route met veel fraaie plekken en uitzichten. Ook zien we de oudste houten brug over de rijn en maken daar uiteraard wat foto’s van. We kamperen aan de rijn op een plek waar ze kano’s verhuren , het ligt aan een fietspad ,geen omheining . Iedereen kan er zo op .douches en was gelegenheid top. In de avond is er wat recreatie vaart op de rijn .Op dit gedeelte is geen scheepvaart verkeer mogelijk.

Dinsdag 12 Mei

Lekker geslapen op een mooie plek aan de Hochrhein .Om half negen vertrekken wij richting  flash tot aan Elsigau gaat het prima ,daarna word het lastig .We zitten weer op de route van de boekjes en rijden weer in Zwitserland .Dit is een erg duur land en de koffie prijs stijgt hier ook naar grote hoogte .maar zonder koffie is het ook niets.Dus we moeten via een steil bijna onverhard pad door een bos,Normaal wel leuk maar met twee bepakte fietsen andere koek.na enig duw en trekwerk komen we weer boven op de heuvel.en belanden in Flaach .De eigenaresse vraagt of we het zeker weten .Een klein tentje en twee personen 48 euri.per nacht.Maar er zijn geen alternatieven dus het moet maar, morgen maar geen lekkers bij de koffie.

Donderdag 14 Mei

We fietsen terug naar Stein am Rhein waar we de brug naar Zwitserland omdat we willen door fietsen naar Oostenrijk. We fietsen de gehele dag langs de Bodensee ,een groot toeristen circus vrijwel overall campings hotels en pensions en wat er nog meer mogelijk is we baseren meerder kerken ,maar die zijn allemaal gesloten.Dus het aantal stempels voor ons paspoort is laag.na een lange maar mooie rit komen we aan in Rorschach net na de grens van Zwitserland en Oostenrijk..De camping is bijna geheel gevuld.gelukkig hebben ze een ruim trekkers veld en al snel staat ons tentje op en mooi plekje..

Zaterdag 16 Mei

We hebben besloten mede door het tegen vallende weer de trein en bus te nemen naar Landeck en vandaar de bus naar Nanders De trein passeert diepe dalen en ik ben blij dat ik aan het gangpad zit.Ilona zit heel ontspannen naar buiten te kijken.het is nog steeds somber en triest. We zijn al snel in Landeck en is het wachten op de bus ,die met een aanhanger voor de fietsen een soort van lijndienst onderhoud in dit gedeelte van de bergen .Via allerlei kleine gehuchten en dorpen belanden we in Nanders. Daar doe we in een heel grote super markt de boodschappen voor de avond en volgende ochtend..We fietsen naar Reschen Vlak  voor de Italiaanse grens vinden we een kampeer plek bij een BP station .we zien de alpenOp de inmiddels ondergaande zon.We leggen ons tevreden ter rusten, zoals dat heet.

Maandag 18 Mei

Na een slechte nacht  gestart om half negen na het broodje  met Marmelade, pas om 11 uur onze koffie in Neumarkt Americano voor normale zwarte koffie met voor Ilona apfelstrudel .We fietsen over een piste cycable mooi maar wel eentonig.je laat alle dorpjes links of rechts liggen en de charme van het toeren door de dorpjes is er niet meer.Sommige liggen twee of drie kilometer van het fietspad verwijderd.Vooruitgang zullen we maar denken.Er is niets wat we herkennen van onze tocht van  Verona ,naar Nederland .Alleen in Trento drinken we koffie waar We 15 jaar geleden ook waren  .Er is daar een kabel baan over de Adige die naar een berg aan de overkant van het dal ,waar een klein dorpje ligt, wat je kunt zien vanuit het dal. Ik moet er niet aan denken dat ik dit zou moeten doen. De wind die door het dal waait doet ons flink trappen Om vier gaan we op zoek naar de camping .We moeten de beheerster bellen om toegang te krijgen tot een kleine ,maar met uitermate goede voorzieningen.Alles nieuw en nog geen twee jaar in gebru

Woensdag 20 mei 

We fietsen na weer een donderende nacht ,na de tent toch droog te hebben ingepakt. We  zijn in Verona drinken koffie en sturen kaarten naar Holland als, het begint te regenen.Dat duurt tot een uur of drie Wede verkopers die je in elke grote stad zien ruilen hun selfie sticks snel in voor de verkoop van paraplus, waar ze die zo gauw vandaan halen is ons een raadsel.we fietsen door en komen aan in Montagnana

Schrijven ons in bij het jeugdhotel en eten witte bonen met sla en yoghurt toe. De avond lopen we door het stadje, wat eigenlijk tegen valt.Ilona neemt een gelato en geniet ervan.

Vrijdag  22 Mei

We zijn in regenkleding gestart en dat doen we gehele dag.We rijden eerst door de stad FerraraWaar een markt bezig is gezellig druk ,maar we fietsen toch maar door ,de wind is ons gunstig gezind en is meestal in de rug ,het landschap doet Hollands aan .Als we in Marrara komen, worden we door een fiat Panda ingehaald die vlak voor ons stopt en wij passeren de panda die ons honderd meter verder weer passeert maar nu verder op stopt en er stapt een dame uit die ons maant te stoppen .Ze geeft ons een plastic tas met allerlei broodjes in een soort inktvis vorm.  Allerlei Italiaanse woorden toespreekt en ,wij er uit op maken dat we dat moeten opeten en ons een goede gezegende reis wensen .We bedanken in het engels en de dame stapt in zwaait en rijd vervolgens weer weg.We zijn verbaasd en besluiten op een plekje de broodjes te eten .Ze smaken prima .Na deze leuke verassing fietsen we voldaan verder. Later op de dag als we over een bruggetje rijden zien we op honderd meter afstand de flamingo’s staan in een meertje.We naderen Ravenne en vinden na lang zoeken de camping.Het is nog steeds miezerig ,zetten de tent op en worden door onze buren uitgenodigd om een kopje thee te komen drinken.Wat wij graag accepteren.Zij komen uit Limburg en zijn met de camper aan het toeren.wij leggen uit dat we onderweg naar Rome zijn .En ze kijken ons aan van ,die zijn gek, helemaal op de fiets.

Maandag 25 Mei

Vandaag twee heuvels te bedwingen 800 meter alleen maar omhoog geen meter vlak en stijgingen van 7/8 % dus afzien.Tijdens een van de afdalingen paseren wij een restaurant en besluiten om even een rust pauze in te lassen .we bestellen koffie en vragen om Pano.met cheese 

Komt de uitbater even later met een dienblad met drie soorten brood en even zovele soorten kaas. Kassa denken wij zuinige Hollanders .eerst maar genieten niet alles krijgen wij op en vragen om de rekening . De somma van 12 euro wij bedanken de vriendelijke mensen en dan verder.we fietsen langs een bergpas die is afgesloten voor verkeer ,maar we kunnen niet anders dan door fietsen dus passeren we grote rotsblokken die op de weg liggen, maar ruimte genoeg om daar langs te fietsen. We fietsen door en komen in Sancepolcro . Op de camping een agriturismo staan we  met een manege eb=n appartementen verhuur een rustige plek ,maar het is nog geen seizoen.

Asissi

Vrijdag  29 Mei

Vandaag een zware dag.We fietsen naar Narni en dat ligt ,jawel op een zeer steile stuk naar boven.dat is een flinke klim en we pauzeren dan ook twee keer voordat we het berg stadje binnen rijden en onze verdiende koffie en Ilona haar gelato bestellen. We

 Genieten van de drukte op het plein ,het komen en gaan van bussen ,mensen, motoren, fietsers.

Alle italianen op glimmende dure race fietsen van zeer bekende merken ,macho gedrag is hier heel normaal. Na de koffie pizza en ijs ,dalen we af naar beneden en dat gaat makkelijker als naar boven, we zijn nu ongeveer 60 km van Rome verwijderd en verheugen ons op het bereiken daarvan. We slapen in een soort van weg restaurant met verder op een park met oud Kloster wat een restaurant is geworden.en daar eten we een heerlijke maaltijd in een prachtig omgeving.

Later op de avond wandelen we terug naar het weg restaurant ,wat nu een stuk rustiger is en gaan naar onze kamer.en maken een eind aan de dag.

Zondag  31 Mei

RomeWe vertrekken vroeg naar de Friezen kerk om de mis bij te wonen ,van mensen die we hebben ontmoet in Assisi, ze waren bestolen in Venetië van hun portemonnee en al hun geld en kaartjes

En we hebben hun een beetje geholpen We ontmoeten ze weer in Rome .En om ons paspoort om te zetten naar een pelgrims diploma moeten we daar zijn.We komen via een stenen trap in de kerk en worden ontvangen door een pastoor  die ons vraagt of we in de mis naar voren geroepen willen worden, om gezegend te worden.Aangezien wij niet praktiseren zijn vinden we dat wat teveel van het goede en bedanken vriendelijk.Waarschijnlijk door dit gebaar krijgen we geen twee ,maar een diploma met ons beide naam er op. Normaal krijgt elke pelgrim zijn diplomaWij blijven voor de kennissen en zijn getuigen van een plechtigheid die een beetje overdreven is en bij ons wat vraag tekens oproept, waarom iemand die niet belijdend is daar gaat staan. Ze vragen of we nog even mee gaan om koffie te drinken en dat doen we. Even later komt er een mevrouw aanlopen ,die zegt dat we naar buiten moeten omdat de paus zich laat zien in het st Pietersplein.Iedereen naar buiten en ja ergens hoog op de derde verdieping Staat een klein figuurtje te zwaaien en de zegeningen uit te strooien Alle mensen op het immense plein buigen en zwaaien met hun pet of doekjes . Wij zien dat aan en kijken elkaar aan van nou moe . We besluiten, na dit spektakel naar de China Jesu te gaan, maar die is nog gesloten .We lopen door de stad en ergeren ons aan de verkopers met allerlei overbodige dingen zoals selfiesticks paraplu’s hoedjes en petjes. Het is prachtig weer en als we later de gesp binnenlopen ,zijn we met stomheid geslagen, Wat een pracht en praal we kijken in de kerk naar de bijzondere attributen en genieten van de mensen die knielend en bidden hier hun geloof belijden..We lopen tevreden naar de trein die ons weer naar de camping brengt. We drinken met Sipke uit Delden een glaasje wijn en praten over de tocht en de plannen voor de komende dagen.

Dinsdag  2 Juni

Rome

We ruimen alles op delen de tassen op nieuw in en  doen de was Terwijl deze droog ,doen we boodschappen in supermarkt niet ver van de camping. Als we terug zijn .duiken we die middag in het zwembad en drinken een lekker pilsje.In de avond rond een uur of acht eten we met Sipke in het restaurant hij vertrekt morgen met het vliegtuig naar Nederland en wij op woensdag met de trein weer richting huis. Omdat Ilona niet opnieuw door de Apennijnen wil fietsen hebben we voor de trein gekozen.We nemen afscheid van Sipke en wensen hem een voorspoedige vlucht.

Woensdag 3 Juni 

Rome Ravenna

De Trein vanuit Rome naar Ravenna is een avontuur op zich.Het begint al op het station we moeten zij op perron 15 ,maar dat is nergens te vinden.na wat navraag blijkt hij te liggen achter perron 13 helemaal wel 300 meter daarachter.We informeren of dit de goeie trien is en dat blijkt zo, dus de fietsen erin en een plekje zoeken .Komt de conducteur eraan, fietsen moeten eruit.Ik kijk verbaasd en doe wat er gezegd word.Hij controleert de kaartje en zegt Avanti doe de fietsen maar in de trein.Ja je moet wel op je strepen staan..De trein vertrekt een uur later vanwege een storing.na twee stops .word er om geroepen dat iedereen er uit moet. De trein zit erg vol en moeten met de bus verder.Een Italiaanse jongen zegt blijf maar zitten komt wel goed.Als bijna iedereen is uitgestapt .en in de klaar staande de bussen zit vertrekt de trein en vervolgd zijn reis. Halverwege de reis moeten wij overstappen in Folomarondo , en dat doen we om zeven uur in de avond bereiken we de camping ,die is snel gevonden want we waren hier al eerder. We zetten de tent op en eten een pizza, om tien uur gaat het licht uit.

Venetie

Vrijdag 5 Juni

We lopen om  9.30 uur in het waterige stadje ,we komen in het rustige gedeelte aan en lopen door de kleine straatjes door het stadje naar het San Marco plein, waar al een lange rij staat die allemaal de kerk in willen.Wij slaan dat maar over en eten ergens waar het niet zo druk is een broodje en nemen een kopje koffie.Alle winkeltjes zijn gericht op souvenirs . Ook de Rialtobrug is ons ook veel te druk .Wij besluiten om na de toeristische hoogtepunten de rustige kant op te zoeken, en komen van allerlei kleine steegjes op een prachtig pleintje met wat cafeetjes en winkeltjes met redelijk prijzen.We kopen niets ,maar genieten volop van de sfeer en de mensen .die hier rondlopen en zaken doen. Het gondel kost iets van 40 euro voor een kwartier  dus daar zien we maar vanaf, doen we wel een keer in Giethoorn. We nemen als afsluiting een Birma en Ilona een vruchten Gelato en zoeken dan de veerpont terug op. Een ervaring rijker maar echt gelukkiger zijn we er niet van geworden. We schrijven de gekochte kaarten en sturen die op. We gaan terug en nemen wat rust.Morgen gaat de terug weg aanvangen.

Zondag   7  Juni

Het is een snikhete dag 31 graden en Ilona zit helemaal stuk. Draaien ,keren ,klimmen, dalen .op een wat langdradig ,maar mooie route die ons door verschillende landschappen voert .Lekker in de blote bast door het zonnige Italië ,wat wil je meer. Omdat er geen camping is besluiten we in Borgo valsucano een hotelletje te nemen ,dat lukt na enig gebel en we zetten onze spullen binnen en de fietsen in de hal.We lopen het dorp in en eten en drinken wat.

Woensdag 9 juni

Merano  Resschen

Omdat Ilona niet meer wil klimmen ,haar suiker spiegel is moeilijk stabiel te houden daadoor besluiten we weer de trein te gaan . De trein neemt geen fietsen mee die gaan met een bus met een aanhanger . Eenmaal in de trein is Henk er niet gerust op het is aan de kant wel erg steil allemaal.Aan de kant waar we rijden is schuin onderons een gapend gat en dat voelt niet lekker we bereiken mals en daar nemen we een pendel naar  Sint Valentin Uiteindelijk bereiken we Resschen en zetten onze tent weer bij het BP station op.we fietsen naar naders en doen daar onze boodschappen fietsen terug en maken een maaltijd .als het donker word kijken we uit over het dal en genieten van alle kleine lichtjes tegen de heuvels aan.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vrijdag 11 Juni

Landeck -Bludenz

Na een voorspoedige treinreis komen we aan in Bludenz De camping ligt zo’n twintig kilometer terug(de camping waar we stonden vanuit Verona bestaat niet meer) Het is weer zo’n alles in een geval  Hotel Appartementen golf etc uitspanning. We zoeken een leuk plekje en douchen en luieren wat We hebben in Landeck een fietsen winkel bezocht ,Er stonden fietsen zat Cannondale ,Specialized  Trek en nog veel meer het was er ook aardig druk. Het is nog steeds prachtig weer  en we genieten er flink van. Ilona staat onder douche en ik geniet van een  Bittburger die mij werd aangeboden door de Nederlander. S,nachts is er een geweldig noodweer ,maar dat vinden wij prima goed verdeeld overdag mooi in de nacht wat regen prima.

Oberteuringen

Zondag 13 Juni

Bregenz Oberturingen

 

We rijden nu op de Gps en laten het boekje voor wat het is.Via een route langs de Bodensee rijden Friedrichs haven het binnenland in zo komen we in de Schwabische alpen niet hoog maar pittige klimmetjes .De hop staat inmiddels op lange stokken in  bloei. Deze stokken zijn wel zes of meer meters hoog en is voor ons nieuw omdat zon te zien. De vrucht word gebruikt om ons bier op smaak te krijgen Het beklimmen van de heuvels gaat inmiddels een stuk makkelijker en doen niet meer zo zeer als in het begin van onze tocht. Vermoeiend blijft hetwelk ,maar is toch ook wel lekker.Om een uur of twaalf krijgt Ilona trek en we strijken neer op een de zon liggend terras .Ilona onder parasol ik in de zon .We bestellen een Heuse hele een soort tosti maar dan van stokbrood met kaas en ham tomaat etc Ilona krijgt haar broodje niet helemaal op en laat het kontje liggen.Een lekker glas cola en appelsap erbij en we zijn weer helemaal het mannetje.Op onze vervolg neemt de bewolking toe en word het dreigend en komt er regen.gisteren dreigde dat ook al maar konden we de tent droog inpakken.dat gaat morgen niet lukken.

Woensdag 16 Juni

]Sigmaringen-Tubbingen

Na een stroeve start (verkeerd gereden) via een prachtige route (vaak onverhard) fietsen we het riviertje de Laug bij langs mooie natuur en praktisch vlak. weinig gelegenheid om te rusten .We rijden dus maar rustig door . De Gps geeft geen route aan omdat dit pad niet op de kaart staat dus we rijden een beetje in het ongewisse.Maar dat maakt het wel tot een avontuurWe komen om 3 uur in Tubbingen aan en in de stad is het een rommeltje vanwege weg werkzaamheden. We staan op de Neckar camping gelegen aan de Neckar een mooi plek en goed en snel te vinden.We doen wat boodschappen in de stad en maken ons diner .

Bodensee

Vrijdag 18 Juni 

Merklingen -Unter – Ober Grumbach

We vertrekken onder een donkere wolken hemel met een steile klim en een bui regen .Het is op zich een heel mooie rit ,maar door de donkere lucht die gelukkig geen regen geeft  fietsen we door een landbouw gebied het gewas is al flinke aan de groei en dat geeft het land toch een mooiere aanblik als in het begin van onze reis. Ook zijn bos gebieden ons deel en dat fiets wat beschutter als op het open land. We komen steeds dichterbij de vlakkere etappes .

Zondag 20 Juni

Worms-Bingen

Ondank of dankzij het weer zijn we behoorlijk opgeschoten Staan nu in Bingen aan de rijn .Jammer dat het regent ,maar de schepen varen heen en weer op de brede rivier We zitten in een grote tent die dienst doet als biergarten het feesten gaat nu het weer vlak is en maken nu meer kilometers. De camping is druk en lawaaierig .

Maandag 21 Juni

Bingen – Koblenz 

De dag gestart met Broodjes en Koffie,Regenjassen aan want het drupt Als we in Koblenz aan komen giet het  .We rijden nu langs de rijn en een route maken is niet echt noodzakelijk.je volgt de River en dan kom je vanzelf in Nederland.Als je ziet wat er over de rivier vaart is dat onvoorstelbaar passagiers ,vracht, container ,plezier vaart alles komt voorbij.We eten soep en drinken koffie in Boppart en zetten de tent op onder de rook van Koblenz. Je kijkt zo vanaf de camping op het imposante beeld wat daar staat voor dat je naar de camping gaat kom je er op de fiets vlak langs.je gaat de brug over en dan sta je als het ware op de camping.

Donderdag 24 Juni

Lorick – Kleve

Na gewekt te zijn door de vliegtuigen zijn we om 8.30 uur onderweg .Om 9.00 uur zitten we achter de koffie en broodjes de prijs is fors ,maar het smaakt prima in hotel de vier jaar getijden. De reis loopt voorspoedig en we raken al aardig aan de goede kant van ons Einddoel. Het kronkelen van de rijn zorgt er voor dat je flink kilometers maakt terwijl je niet dat idee hebt We besluiten om in Duisburg een andere route te nemen omdat we kilometers door een industrie zouden moet rijdende dat is niet zo aantrekkelijk .We enen de route via Xanten naar Kleve de weg is lang en saai ,maar we komen in Kleve aan.De camping blijkt een camper plaats te zijn ,maar we mogen op de widget golf baan gaan staan.deze is ondermijnd door konijnen en het is lastig een plek te vinden zonder holen. We eten in een bistro ,Kebab en biergarten en verboden onze tijd met het lopen over de camper plaats waar de een nog luxer is als de andere ,Hoezo kamperen.woning verplaatsen daar lijkt het meer op.

Vrijdag 25 Juni Kleve Westervoort

We rijden langs de rijn Nederland binnen.Omdat het pontje niet vaart moeten we helmaal omrijden.maar eerst drinken we ons dagelijks bakje koffie bij een plekje aan de rijn waar we wel vaker zijn geweest Oortjeshekken een mooie plek en goed eten en drinken. We willen bij de familie slapen in Westervoort en rijden dus via Nijmegen en Bemmel richting Huissen waar we het pontje nemen naar westervoort. laat in de middag zijn we dan weer op bek end gebied .We wisselen onze ervaringen en  belevenissen uit en duiken niet te laat in bed.We willen morgen naar Zwolle en dan een dag Later naar huis

Maandag 27 April

Vandaag rijden we naar Vaals en eten daar een ontbijt, 2 broodjes kaas voor leder , koffie 3x € 5.20 Wie is er nu gek. Als we vragen hoever het is naar Aken zegt men 100 meter. Eerder dertig jaar gelden moest je, in onze herinnering kilometers door het landschap fietsen om daar te komen.We gaan een stempel halen bij de dom. Der Kaiserdom .de entree voor de kerk kost geld, maar het bureau stempelt onze paspoorten voor de pelgrims tocht af .Nu op zoek naar de vennbahn weg.Die vinden we op aanwijzing van de fietsen stalling en reparatie op het station twee keer rechts en direct links en je rijd zo de vennbahn weg op.

 

Dinsdag 28  April 

80 km gereden door een prachtig gebied . In Lammersdorf koffie met een knoepers van een pudding broodje , daarna over het hoogste punt en dan lekker land dalen niet zo hoog maar lekker ontspannend voor de benen.We strijken neer in st Vith. Een Belgische gemeente met Duits talige inwoners .Helaas heeft nog niet iedereen wifi .dus contact met het thuisfront lukt niet. We doen boodschappen en eten Sloveense bonen soep en ravioli geen culinaire hoogstandje maar wel voedzaam. De laatste 6 km velen bar tegen alleen maar klimmen en kleine stukje dalen . Het was een mooie dag met zon ,wolken en wind tegen .

Kasteel Vianden

Vrijdag 1 Mei

Rustdag ,alles weer in orde gebracht de rommel bij elkaar en de tassen her ingericht.Gewassen en koffie gedronken in het dorp .Ze vieren hier de dag van de arbeid nog. Er loopt een   muziek korps met in hun midden een grote lauwerkrans, die word opgehangen aan de gevel van een gebouw ,en daarna verdwijnt het hele korps in de kroeg .S,middags bij de tent gegeten en daarna naar het kasteel imposant zo’n groot kasteel tegen en in de rotsen gebouwd hoog boven het dorp en omliggend dal uitkijkend . Na het douchen de tassen verder ingepakt.,Morgen weer verder.

Zondag 3 Mei

Vandaag in regenpak begonnen en in de stromende regen geëindigd .Tent snel opgezet en verder rustig wachten tot morgen .De tocht op zich is prachtig via de Moezel naar Schengen daarna alsmaar langs de Moezel . In pech onze onderweg gekochte broodjes onder een viaduct op gegeten en een kop koffie gedronken .Van de acht dagen is dit de vierde regendag. Onderweg zien we Bacchus als standbeeld lang de Moezel staan. Weersverwachting voor morgen Regen!!!

Maandag  4 Mei

We hebben een heerlijke dag zondes in korte broek en korte mouwen .We fietsen langs de Moezel Via Thionville ,drinken een bakje koffie en genieten van het weer en de omgeving en het fietsen.

We komen in Metz en rijden over de brug naar de camping. Dit is een camping municipale en is erg groot.Het stikt van de nederlanders.en we mogen niet langs het water staan .De wal is helemaal verzadigd van de hoge water stand en gevaarlijk .Wij zoeken een plekje op een hoger gelegen wal, wat uit de buurt van de drukte. De fiets computer van Ilona geeft geen snelheid aan maar telt wel bij .na wat Gepruts is alles weer oké.

Donderdag 7 Mei

Miitersheim – Saverne  65,5 kilometer .In het begin stroop in de benen .Na de koffie met wat lekkers ,gaat het beter .We fietsen over een wat minder heuvelig landschap en daarvoor lang een kanaal .onderweg eten we ons stokbrood op ,we rijden door een dal langs het kanaal van de Marne naar de rijn een erg mooi rustig gebied waar het fijn fietsen is. We belanden op een camping die erg luxe is ,maar ook erg goedkoop. Er is van alles op de camping en Henk vind tussen de bosjes een leren bal.Hij legt hem bij een tukkers hut neerkwakt een bal achter op de fiets is ook niks.

Vrijdag 8 Mei

Vandaag beginnen we met een steile klim van ongeveer 10 kilometer ,maar dan mag je weer freewheel naar beneden, daarna rijden we over een oude spoorbaan die nu dienst doet als fietspad ,en dat is altijd lekker fietsen Het is vandaag een nationale feestdag en dus is alles gesloten. We bereiken DAmBach en gelukkig is de patisserie nog open, en we kopen een pizza die lekker warm is… Op de camping gekomen eten we die als eerste op en zetten dan de tent op .dat is elke dag een klusje die steeds meer een routine wordt. we hebben weer 65 kilometer achter de wieltjes.

Zondag  10 Mei

We fietsen vanuit Rouffach naar Basel ,dat zijn ongeveer 75 kilometers , alles klopt vandaag ,het eergevoel de route kortom perfect .Op tijd koffie en broodjes .We fietsen langs twee kanalen beter kan niet.Als we door een bos fietsen worden we begeleid door een oranje tipje (vlinder) en die schrijven wij altijd toe aan een goede geest.(doen we met elke vlinder) die maken je altijd blij. Tijdens een koffie pauze komen we in gesprek met een Engelsman die de Rheinradbahn aan het fietsen is .Is gestart in Kontstanz en wil in Rotterdam uitkomen en dan naar Colchester ,waar hij vandaan komt. Het is wel even zoeken naar de camping en die blijkt erg duur te zijn. Om 2uur in de middag vinden we de na enig zoeken die camping en nog geen uur later Skypen we met het thuis front.Het is moederdag dus vandaar dat ze ons belde.Leuke verassing. 

Woensdag  13 mei

 We zijn al bijtijds onderweg en komen bij de Bodensee op het eind van de dag . Ilona lijkt het wel fijn om langs de rijn te rijden dus doen we dat .In schaffhausen bekijken we de watervallen ,waar we als kind op school over hoorde .Het rijden langs de rijn is plezierig en mooi het landschap afwisselend .alleen bij Altenburg ,moeten we even flink in de beugelwant hier gaat de  weg erg steil omhoog.Maar ook dit zijn we de baas.In dit dorp nemen we koffie met moorkoppen zonder moor ,maar wel met aardbeien gelei en dat doet de mens goed.

In schaffhausen kom je boven in het stadje aan , als je de waterval wil bewonderen ,moet je ,juist naar beneden. Dus het zij zo. En de waterval ligt in Rheinfall (Gemeente Schaffhausen)Wat later rijden we weer langs de rijn en komen in Stein am Rhein aan.Een prachtig plaats die je door en stadspoort binnen fiets en in het oude centrum breng vol met vakwerk huizen beschilderd in de meest uiteen lopende taferelen. Prachtig om dit te zien dit is toch wel mooi als dit soort stadjes blijft zoals ze zijn. We fietsen na de koffie door naar Wangen ,waar de camping is.

Vrijdag 15 Mei

We staan vroeg op want we willen de drukte op de camping voor zijn en rijden het Oostenrijkse land verder in.We hopen de alpen reuzen te kunnen zien, maar die laten nog even op zich wachten.Door het noodweer van afgelopen nacht zien we alleen een grijze grauwe lucht en we pakken dan ook in onder een geweldige regen sluier De binnentent is droog in de tas en de buiten tent beland op de tassen doornat.dit blijft zo totdat we de camping in Bludenz bereiken

 

Zondag  17 Mei

Reschen is de volgende plaats ,waar we jaren geleden al vanuit Verona zijn langs gekomen ,inmiddels is er rond de kerk een dijkje gelegd en kun je er langs lopen.We geniet even van dit wonderlijke schouwspel en gaan de berg af. Eigenlijk fiets je een lang fietspad wat alleen naar beneden gaat met soms een behoorlijk klimmetje. Maar de route is prachtig In slums drinken we koffie bij een soort van food truck. Glums is een erg toeristisch om muur stadje en er loopt erg veel volk.Na de koffie dalen we richting Merano daar moeten we een soort van silvretta pas nemen om helemaal beneden te geraken.  8 haarspeld bochten om 250 meter lager te komen  We hebben nu zo’n beetje 80 kilometer gedaald met enkel lange stukken vlak fietspad. Als we in de stad komen worden we door een vriendelijk jonge de weg gewezen naar de camping in Vilpiano 

Hier staan we bij een soort van Restaurant in de tuin achter het terras.

Dinsdag 19 Mei

Ik schrijf dit tijdens een hevig onweer en plens regen . We staan op 7 km van Verona in een voorstadje genaamd Corte finiletto

 Een mini camping waar ik tijdens het opzetten van de tent twee haringen tot visheken verander ,zo hard is de ondergrond.Een etappe die wat langer duurde dan gepland ,dat komt omdat de route cycable samen komt met de route Reitsma en dan gebeurt het dat je de verkeerde afslag neemt. We waren om een uur of 6 wakker geworden van een geweldig onweer en slagregen een uur later alleen nog regen en tegen 8 uur begon er een waterig zonnetje te schijnen Voor de rest van de dag een mooie zon en 30 graden. De camping was moeilijk te vinden en we zitten nu op ongeveer 600 kilometer van Rome

Donderdag  21 Mei

  WE fietsen door een prachtig vlak landschap en genieten van het weer en de omgeving, het lijkt wel Nederland, alleen de molens ontbreken.Als de gps weigert na ongeveer 17 km ,word ik wat geïrriteerd Gisteravond opgeladen en nu niets meer .Stopt er een mijnheer die vraagt problemen, Ja, de GPS wil niet meer ,heb je de batterijen er al eens uit gehaald? ,ja ,zeg ik al drie of vier keer zelfs gewisseld met de reserve ,maar voorruit ik die het nog eens ,en jawel de Gps springt weer aan.

Bepraten nog wat en even later gaat ieder zijn gang.  Later op de dag zien we hem weer op de camping. Het regent, zachtjes als we de tent opzetten.We besluiten Daar mogen we we de fietsen in een afgesloten ruimte zetten vanwege de hoge criminaliteit  rond de stad. Dat Ferrara heet. We eten met de fietser in de sport accommodatie waarvan de camping een onderdeel is

Zaterdag  23 Mei 

Rustdag, de beslissing noemen vanwege het slechte weer ,dus ruimen we alles maar eens opnieuw in De tassen en de tent zijn na zo’n tocht wat anders ingepakt en dat herstellen we .We doen de was en nemen de rust in het restaurant met de heerlijke koffie en genieten van de italianen die met hun gebaren en lichaams taal hun gesprekken ondersteunen.

Pauze in de Dolomieten

Zondag  24 Mei

Vandaag afzien mede door het weer ,dat blijkbaar met ons mee reist Dus regenkleding aan en druppels en donder begeleiden ons ,.Het boekje van Reitsma en de Gps zijn in conflict met elkaar en rijden we dus maar een beetje op dat wat we denken te moten doen.We houden richting Rome aan wat gelukkig regelmatig vermeld staat ook de gps is daar een groet steun bij en zo rijden we door een prachtige streek.De start was goed om 7 uur alles op de fiets en in het camping restaurant koffie en Pano chocola gegeten en die smaken prima. In de middag stopt de regen. De wegen zijn op sommige plekken erbarmelijk slecht en moeten we goed opletten op kuilen en scheuren in het wegdek.We  komen aan in Bugno di Motange .We slapen hier in een hotel en de fietsen mogen in eetzaal.Avonds eten we een heerlijke spaghetti met groene aspergesoep ijs na

Heerlijk .lekker gedoucht en geslapen.

Dinsdag 26 Mei

Al vroeg zitten we weer in het zadel de eerste kilometers gaan als vanzelf, de jasjes aan want echt warm is het niet.We fietsen. U in Ubrie .Het dreigt de hele dag dat het onweer gaat losbarsten .Dat gebeurt pas als we op de camping zitten met een lekker glas wijn. We passeren Citta de Castelle wat een bijzondere binnenstad heeft.we willen in de grote kerk een stempel zien te bemachtigen, maar daar is een herdenking dienst aan de gang en lukt dat dus niet. we moeten door de binnen stad over steiger planken rijden omdat ze met de riolering bezig zijn.We geraken weer uit de stad en vervolgen onze route en bereiken de camping Vlakbij Assisi

 Woensdag 27 Mei We lopen om 9.10 uur op het grote plein voor de basiliek van Assisi ,die uit twee gedeelten bestaat , de boven en de onder kerk in de onder kerk is de tombe van Fransiscus van Assisi en is indrukwekkend,Er is in de tombe een dienst aan de gang door een Chinese geestelijke voor katholieke chinezende er maar in kleine aantallen bestaan in China. Later als de mis is afgelopen komen  we hier nog een keer terug. De stad zelf is Valkenburg in het kwadraat. Winkeltje  aan winkeltje met allerlei prutsels en knutselen van generlei waarde of sterk over prijst ,maar de manneken kopen al die prularia maar al te graag.Gelukkig hebben wij geen ruimte dus lopen we lekker door het stadje ,door steegjes waar je niet veel mesen tegen komt.Aan de ander kant van het stadje ligt de kerk van Clara van Assisi die een geloofs genoot van Fransiscus was en ook daar is bijgezet.Deze kerk is veel soberder als die van Fransiscus .Wat vreemd is om dat hij zelf zo simpel mogelijk leefde in armoe en al zijn bezittingen verdeelde onder zijn volgelingen.Evenals Clara .Maar daar is de katholieke kerk een voorbeeld van .Overmatige rijkdom in tegen stelling van de grondleggers van deze religie.

Donderdag 28 mei

Eigenlijk rijden we nu een soort van tussen etappe , toch zitten er twee venijnige klimmen in de route  verder kabbelt de dag weg net zoals de kilometers ,typisch een dag waar in niets ,maar dan ook niets te vermelden valt het standaard werk tentje opzetten ,eten maken wijntje drinken en genieten van de reis en de omgeving.We staan in Massa Martanna een ommuurde stad en zeer de moeite waard

Zaterdag. 30 mei

 Door een dom foutje van ons met de gps rijden we ruim 20 kilometer verkeerd en een vriendelijke vitale oude Italiaans man wijst ons de wegen de  juiste route .we rijden over de via Roma ,waar op zeker drie vier kilometer vouwen zich aanbieden voor genot. Wij rijden er maar zo snel mogelijk langs en vinden het sfeertje wat hier hangt maar niets..We komen op de fietsroute langs de Tiber en passeren sportvelden van Roma en andere clubs .uiteindelijk bereiken we we de st Pieter basiliek waar we ons doel hebben bereikt.  We laten ons, door wat later bleek nederlanders te zijn, fotograferen en maken een praatje met de mensen. We fietsen terug en vindt al snel de afslag naar de camping. We schrijven ons in en zoeken een plekje op het trekkers veldje .Daar ontmoeten we onze reis genoot van de gps en het gezamenlijk eten in Ferrara. We spreken af om later in de avond te eten in het prima restaurant op de camping ,eerst nemen we onze rust dmv een glaasje wijn en een pilsje. Doel bereikt nu de stad een aantal dagen verkennen en de kerken bezoek waar mijn opa zijn aflaat heeft verdiend.

Maandag 1 Juni

Rome ,Vandaag 65 jaar oud en mijn wens om dan de St. Pieter te bezoeken gaat in vervulling. Mijn Opa was hier in 1933 om een aflaat te verdienen en ontmoete hier de toenmalige paus, Pius de XI , Voor zo’n man een onbeschrijfelijk gebeuren zoals hij dat optekende in zijn schrift. Dit schrift inspireerde mij om ook die reis te maken en ongeveer te proeven wat voor hem dat allemaal betekende. Hier sta ik dan op het st Pietersplein vlak voor de ingang die zwaar gecontroleerd word door beveiliging mensen.De tassen moet allemaal door een detector en alle scherpe dingen moeten worden ingeleverd.Voor Ons lopen twee dames ,die nogal aantrekkelijk uitzien en dus de bewaking wat afleid ,hierdoor hebben de mensen geen aandacht voor mijn tas waar mijn zakmes en gereedsschapstool  inzit en deze ongezien door de detector gaat. We lopen de st Pieter in en staan stil bij enorme grootte van deze kerk alles is er groot .We zijn beide verbaasd dat mensen dit kunnen bouwen. .Het is nog rustig en krijgen de tijd om alles in ons op te nemen en te genieten van de beelden de rijkdom en de kunst die hier te zien is.Het beeld van zwart marmer van Petrus waar de teen bijna van versleten is door het aanraken van de gelovigen, is echte een beschermend hek niet meer te benaderen,Jammer want ik had graag net zoals mij opa de teen aangeraakt(De cirkel rond zeg maar) We wandelen door het enorme complex en bezoeken de catacomben waar veel pauzen zijn bij gezet en opgebaard . Later drinken we koffie vlak bij de st Pieter en daar betaal je voor. We willen graag naar de kerk Giovanni de Laterano. We nemen de metro en na vijf of zes haltes bereiken we kerk.Ook hier weer grote rijkdom.Wat mij opvalt is ,dat er geen kerk banken in staan , Het plein is helemaal afgezet in verband met een of andere happening. Ilona komt nog te struikelen over zo’n staander en houd daar een pijnlijke arm aan over. Op weg naar de Maria de Maggiore nemen we op een hoekje een koffie en een broodje en worden bediend door een zeer onbeschofte ober ,maar de broodjes en koffie smaken perfect. Ook deze kerk die wat een voddiger is als de eerste twee is enorm ook hier staan geen banken wel wee veel goud en Marmer in alle soorten .ook hier weer veel gelovigen die hun ding doen.Ik steek een kaars op voor iemand die mij zeer dierbaar was en sta even stil bij het feit dat we dit allemaal mogen meemaken. We besluiten om naar het station te lopen en daar onze kaarten te kopen voor de teug reis naar Ravenna .Het is daar een partij druk .Meer dan 15 loketten op een rij waarvan er maar 4 open zijn na 2.1/2 uur wachten zijn wij aan de beurt en 5 minuten later staan wij met onze kaarten weer buiten. We willen naar de camping met het  treintje ,maar er is storing dus wachten, 1 uur later, we worden als haringen in een ton in de wagons gepropt samen met Sipke die we tegen komen op het overvolle perron. Eindelijk arriveren wij op de camping en duiken in het zwembad. Als we om een uur of tien terug lopen naar de tent zien we vuur vliegjes vliegen die als het waren een licht slinger rond de tent hangen. Een mooi eind van een bijzondere verjaardag en ben dan ook een beetje ontroerd door dit moois een geschenk uit de hemel

Venetie

Donderdag 4 Juni

Ravenna  Mestre fusina

We rijden met de trein richting Venetië we kunnen tot aan Mestre. De Camping ligt in Fusina wat aan de kust ligt en je zo Venetië kunt zien liggen. We zetten de tent op en drinken wat .Het is redelijk druk op de camping .er is een groot gezelschap chinezen die in een grote tent een uitgebreid diner hebben en dat geeft nogal wat lawaai. We gaan vast kaarten kopen bij het loket voor de overtocht naar Venetië. Zo kunnen we vroeg oversteken en de drukte een beetje voor zijn.

Zaterdag 6 Juni

Borgo Valsucana

We vertrekken vroeg we zijn meestal zo rond een uur of zeven wakker en gaan dan ook maar aan de gang.we breken de tent af en stappen op onze Santos We nemen een route die ons door een streek brengt waar heel oude landhuizen staan allemaal op getrokken in de Venetiaanse sfeer.De meeste zijn prachtig maar vaak slecht onderhouden.Via Mira en Dolo komen we in Padua aan ,waar we ernstig verkeerd rijden Na veel zoeken en vragen komen we weer op de weg en bereiken Cittadella, waar we van onze sponsors Carla en Mieke een overnachting aangeboden krijgen waar we dan ook dankbaar gebruik van maken.We eten in het stadje en dat smaakt geweldig in een gezellig restaurantje

.Het stadje is in de ban van de finale Europacup die op een groot scherm op de markt word uitgezonden.Helaas loopt het slecht af voor de Juve fans.

Het stadje is een ommuurde vesting stad waar sommige elementen nog bewaard zijn gebleven.

Dinsdag 8 Juni

Aura Merano 

Na 10 kilometer komen we er achter dat de oplader met de batterijen nog bij de receptie liggends omgekeerde n ophalen die spullen. Als we weer onderweg zijn besluiten we na de koffie een wat andere route te gaan rijden ,zwaarder maar wel mooier we rijden de oude route die we 15 jaar geleden ook hebben gereden .Alleen staat de ontwikkeling ook in de dorpen niet stil en we herkennen er niet veel meer van een enkele kerk of gebouw komt bekend voor ,maar meestal voel het nieuwe aan. We geraken in Merano en pakken een camping en rusten op ons gemakje wat uit eten en drinken de dag is zo om.

Donderdag 10 Juni

Resschen Landeck

We beginnen met een afdaling en dan een klim naar 1455 meter de Norbertshohe, daarna met enkele klimmetjes naar beneden .In Pfunds drinken we ons bakje koffie met een soort van apfelstrudel ,maar dan anders. We vervolgen onze weg en dalen verder naar Stein schoneggen

schupbach dan belanden we in Tosens In Ried houden we pauze en eten onze broodjes met kummel erg lekker ,daarna via pruts richting Landeck.Vlak voor Landeck hebben we een dejavu gevoel We rijden over een brug waar we ook  over reden toen we uit Verona Kwamen In Landeck kopen we de kaartjes voor de reis naar Bludenz. We zoeken de camping op hier staat nog een Nederlander die een route loopt met een soort van trekkar achter zich waar zijn spulletjes op zitten.

Bregenz

Zaterdag 12 Juni

Braz  Bregenz

Een vroege start met late koffie .Het is dreigend als we weggaan We trekken sinds lange tijd on=ze anoraks aan .Als we in Bings zijn drupt het maar daar blijft het bij en in Bludenz kopen we broodjes ,maar de koffie komt pas veel later.Op bekend terrein moet het eigenlijk zijn ,maar met het heldere redelijk mooie weer toont het toch anders. Mooi en vriendelijk dit landschap. We fietsen de hel tocht tegen de wind in en toch gaat het gestaag verder we doorkruizen Feldkirch en stomen op naar Bregenz hier vinden we camping die zeer milieu vriendelijk is en lekker rustig .Bregenz zelf is zeer toeristisch en ligt aan de Bodensee . We laten dit links liggen

Maandag 14 Juni

Oberturingen. 

We besluiten om vandaag te blijven het heeft gedonderd en gespookt ,gelukkig hebben we in dit soort gevallen alles in de tassen en kunnen we indien nodig zo actie ondernemen.We hebben toch redelijk goed geslapen maar de buiten tent is drijf nat en we besluiten om een rustdag in te kassen en vermaken ons met boodschappen doen lekker in de camping kamer te vertoeven en aardbeien plukken op het land boven op de heuvel. We lezen wat en werken het verhalen boekje bij en rusten wat uit .Er zijn prachtige douches ,een was automaat en droger dus alles kan schoon de tassen in. 

Dinsdag 15 Juni 

Oberturingen – Simaringen

Ik ken dit oude stage van een Suske en Wiske “de ringeling schat “

Op een sombere donkere dag vertrekken wij van de mooie camping en gaan via een route gemaakt op de gps naar Sigmaringen  een stad uit 1200 honderd daaromtrent .De stad zelf valt wat tegen de camping is een beetje raar er gsm erg veel schooljeugd een schoolkamp of zo denken wij .de camping is netjes en niet duur. De reis er naar toe is leuk en afwisselend we hebben n u deze dag 70 kilometer achter de wielen en het gaat vrij makkelijk.

Donderdag 17 Juni

Tubbingen _Merklingen

Tijdens het inpakken en opruimen begint het te druppen ,als we eenmaal onderweg zijn regent het.

We eten een broodje en drinken onze dagelijkse koffie en bereiken het stadje Weil in der stad we zoeken een onderkomen ,maar vinden die niet.In Mekrlingen aangekomen vinden we die wel.

De weersvoorspellingen  zijn niet best en we vinden een hotelletje in enter Merklingen der rune Baum. Een knus familie hotel wat gezellig en knus aandoet we drogen ons en nemen een maaltijd de nachtrus is goed terwijl het hard regent aan de buitenkant.

oortje

Zaterdag  19 Juni

Ober Grombach- Worms

Het reget als we vertrekken.We moeten het er mee doen. We willen zo snel mogelijk langs de rijn fietsen, dat lukt pas na 45 kilometer. De afstanden die we nu fietsen liggen alleman boven de 80 km.Als we in Spiers de rijn oversteken zitten we aardig in de goede richting .Naarmate de dag vordert word het weer wat lichter in de lucht .Hoe we ook ons best doen er is geen camping te vinden ook niet in Ludwigshaven, Dus rijden we door.Het wordt dus Worms alwaar we in een stad vol muziek belanden gezellig ,maar erg druk.We bezoeken de Dom een steken een kaars op Voor wie? We lopen de stad in en eten en drinken wat met als toetje een lekker ijsje

Dinsdag  22 Juni 

Koblenz- Bornheim

Als we opstaan schijnt de zon ,maar dat is van korte duur .Als we weg rijden regent het en dus het regenpak aan.dat zal de hele dag zo zijn. Het lijkt herfst en we hebben wind tegen. Op deze manier is het rijden langs de rijn geen pretje, maar we willen ook wel naar huis ,dus we ploeteren met tegenwind richting Keulen.Even voor Keulen vinden we een plek voor de nacht.

Verder valt er weinig te melden.

Woensdag 23 Juni 

Bornheim Lorick 

We trekken de jasjes aan want het is fris ,na twintig kilometer stoppen we in Keulen en eten soep in restaurant het veer .Ilona neemt warme wafel met kersen met ijs en dat smaakt heerlijk zegt ze In Dusseldorf horen we dat de camping aan de kant waar we net vanaf komen ,we rijden door de stad en de nieuwe brug over na enig zoeken vinden we de camping.Het is erg veel lawaai van stijgende en dalende vliegtuigen .

Zaterdag 26 Juli

Westervoort Diever

Na een lekker ontbijt zijn we al vroeg op pad over voor ons nu bekende wegen rijden we naar Arnhem waar we via een stukje Veluwe binnen door rijden richting Loenen.

 In Loenen nemen we een kop koffie met wat lekkers en rijden door een prachtige streek weer in noordelijke richting.We willen bij Zwolle in de buurt overnachten ,maar rijden net aan de verkeerde kant voor de campings.we pauzeren en besluiten om door te stomen naar Huis.We bellen met het thuis front en melden dat we er aan komen.In Meppel gaan we bij een Italiaans restaurant op ons gemak eten en drinken.Als we lang de a28 rijden krijgen we van het volk wat naar de thuisgangers van de TT kijken af en toe leuke opmerkingen. Als we Staphorst  koffie drinken  moeten we uitleggen waar we naar toe gaan. Als we vertellen hoe het in elkaar steekt kijkt hij ons vol bewondering aan en zegt de drank is mijn rekening..Een goede anderhalf uur later staan we bij onze kinderen voor de deur .Geven onze kleindochter een flinke knuffel en na de koffie rijden we naar ons huis.

 Een prachtige reis en ervaring rijker laten we de boel de boel en duiken in ons eigen bed .En dat slaapt toch het lekkerst